Εγκώμια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

oikoymenikos

Mε θερμά λόγια για τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο μίλησε ο πρέσβης και επικεφαλής του Γραφείου Θρησκευτικών Ελευθεριών του Καναδά Αντριου Μπένετ στην αρχισυντάκτρια του περιοδικού Diplomat & International Canada (τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014), Τζένιφερ Κάμπελ.

Ο Αντριου Μπένετ στη συνέντευξή του, που αναφέρεται στις θρησκευτικές ελευθερίες, εξηγεί τον ρόλο και τα καθήκοντα της θέσης του, καθώς είναι ο πρώτος επικεφαλής του νεοϊδρυθέντος Γραφείου Θρησκευτικών Ελευθεριών που ιδρύθηκε το 2013, αλλά και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Καναδάς για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας ανά τον κόσμο τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι ένας αφοσιωμένος καθολικός (στην πραγαματικότητα είναι Ουνίτης).

Ο πρέσβης, αναφέρεται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στις μέχρι τώρα εμπειρίες και συναντήσεις του επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που είχε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο όταν επικέφθηκε την Τουρκία.

Ειδικότερα αναφέρεται στον οικουμενικό πατριάρχη, ως "πρώτο μεταξύ πρώτων", ως τον 207ο διάδοχο του Αποστόλου Ανδρέα, τονίζοντας ότι η παρουσία της χριστιανικής θρησκείας στην Τουρκία χρονολογείται από τον 1ο μ.χ. αιώνα.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι η συνάντηση μαζί του αποτελεί το αντίστοιχο της συνάντησης με τον Πάπα της Ρώμης ενώ τονίζει ότι ο ίδιος ως ανατολικός Καθολικός, μέλος της Ουκρανικής Καθολικής Εκκλησίας, θεωρεί ως Μητέρα Εκκλησία αυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική τη συνάντηση μαζί του θεωρώντας τον πατριάρχη Βαρθολομαίο άνδρα ιδιαίτερης σοφίας και αγιότητας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό «να υπάρχει ελεύθερη θρησκευτική έκφραση και λιγότεροι περιορισμοί στην άσκηση της λατρείας στην Τουρκία», μεταφέροντας τα λόγια του Πατριάρχη.

Εμφανίσεις: 75259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!