Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ζήτησαν την βοήθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη

ert-oikoumenikosΝα ασκήσει την επιρροή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να αναθεωρήσει η Ελληνική Πολιτεία την απόφασή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 ζήτησαν μέσω επιστολής που επέδωσαν στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ζήτησαν από τον κ. Βαρθολομαίο να επισημάνει προς τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες να μην συνεργήσουν στον περαιτέρω ακρωτηριασμό της επικοινωνίας των Αποδήμων με τη Μητέρα-Πατρίδα.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού παρέλαβε την επιστολή των εργαζομένων της ΕΡΤ3, αναφέρθηκε με θερμά λόγια σε παλαιότερες τηλεοπτικές καλύψεις της ΕΡΤ3, από το Πατριαρχείο στο Φανάρι και την Παναγία Σουμελά του Πόντου, οι οποίες υπήρξαν ιστορικοί σταθμοί στην τηλεοπτική πορεία του Τρίτου Καναλιού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία των Εργαζομένων της ΕΡΤ3 συνάντησε και ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Οι δύο ιεράρχες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ3, αποδίδοντας τα εύσημα για την ποιότητα του προγράμματός της.

Εμφανίσεις: 77274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!