Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη στην Ι.Μ. Νέας Κρήνης

5

Φωτορεπορτάζ: Θωμάς Αναστασιάδης

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμαριάς, χοροστάτησε σήμερα 27-10-13, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος, επισκεπτόμενος την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης. 

Εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Προκόπιο, στον Μητροπολιτικό Ναό παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Δημήτριος,

Ιταλίας κ. Γενάδιος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, καθώς και ο Ηγούμενος της Μονής Βλατάδων Αρχιμ. Νικηφόρος. 

Επίσης παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Ιερισσού Θεόκλητος, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Μιλήτου Απόστολος και ο Επισκόπος  Θερμών κ.Δημήτριος. 

Παρών και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κων.Γκιουλέκας, οι Αρχές και πλήθος πιστών που από νωρίς είχαν γεμίσει το Ναό και την πλατεία πέριξ του Ναού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας έγιναν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, καθώς και ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες αλλά αλησμόνητες πατρίδες".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πριν από λίγο επισκέφθηκε την Μηχανιώνα, όπου εκεί προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας πριν  αναχωρήσει για το Φανάρι.

1

2

3

4

6

7

8

9

11

Εμφανίσεις: 81784
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!