Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Προεδρικό Μέγαρο

ImageΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, 26.6.2011, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία 20 αθλητών των Special Olympics, Ελλήνων και ξένων, που συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Τους αθλητές συνόδευαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Χρήστος Αηδόνης, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics και η κυρία Τιμ Σράϊβερ-Κέννεντυ και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης συνοδευόταν από τους Μητροπολιτές Περγάμου Ιωάννη και Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο.

Ο κ. Σράϊβερ απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Παπούλια και τον Πατριάρχη τόνισε: "Κύριε Πρόεδρε, τις πιο δυνατές φωνές μας τους αποκαλούμε κήρυκες, αγγελιοφόρους και νομίζω ότι τη λέξη αυτή την επιλέξαμε εδώ και 15 χρόνια ακριβώς γι'αυτούς τους Αγώνες. Και νομίζω ότι ήταν η πιο κατάλληλη λέξη γι'αυτούς τους Αγώνες, διότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες, ποιητές και τραγωδοί μιλούσαν για τους αγγελιοφόρους των θεών.

Παναγιώτατε, και στην Αγία Γραφή αναφέρεται ο αγγελιοφόρος του θείου που φέρνει ένα μήνυμα που δεν είναι πάντοτε το πιο ευπρόσδεκτο, αλλά που είναι πάντοτε το μήνυμα το θείο.

Έχουμε λοιπόν εδώ αγγελιοφόρους. Είναι αγγελιοφόροι που απευθύνονται στον ελληνικό λαό, αλλά και αγγελιοφόροι που απευθύνονται σε όλους εμάς, ακόμα και σε μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Και παρότι εγώ ομιλώ, το μήνυμα αυτό σχεδόν δεν χρειάζεται να λεχθεί. Και παρότι είμαστε όλοι εδώ και κοιταζόμαστε μεταξύ μας είναι κάτι που δεν χρειάζεται καν να το δει κανείς.

Το μήνυμα είναι αυτό που ανέφερε χθες σε σας, Παναγιώτατε, η Χριστίνα (μια από τις αθλήτριες των Special Olympics), την αγάπη δεν την έχουμε μέσα από τα μάτια μας, τη νοιώθουμε μέσα από την καρδιά μας.

Και όταν βλέπουμε με την καρδιά μας, δεν βλέπουμε τον εξωτερικό κόσμο, αλλά τον εσωτερικό κόσμο. Γιατί στον εσωτερικό κόσμο, μέσα μας, ο καθένας, είμαστε όλοι, όπως είπε ο Παναγιώτατος, παιδιά του Θεού, όλοι έχουμε χαρίσματα. Και όταν αυτό το συνειδητοποιήσουμε, τότε γεμίζουμε χαρά, εξαφανίζεται ο φόβος που έρχεται από τον εξωτερικό κόσμο."

Φώτο: Παντελής Σαϊτας

Image

Image

Εμφανίσεις: 38349
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!