Μητροπολίτης Γαλλίας σε Πατριάρχη Μόσχας: ''Μας ενώνουν ιεροί δεσμοί''

2VSN 6669-1200

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, η οποία έφτασε στη Μόσχα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα των Ρως.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τον Επίσκοπο Σινώπης κ. Αθηναγόρα, τον Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά (Αρχιγραμματέα του Οικ. Πατριαρχείου) και τον Αρχιμ. Βησσαρίων Κομτζιά.

Στη συνάντηση από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Εγκοριέφκσι κ. Μάρκος, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

"Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχετε στον εορτασμό για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα των Ρως, διότι για εμάς η εορτή αυτή είναι πολύ σημαντική", ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι "σήμερα είμαστε ευγνώμονες στο Θεό που οι σπόροι του Πρίγκιπα Βλαντιμίρ απέδωσαν καρπούς."

"Φυσικά, είναι λυπηρό για εμάς που ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπόρεσε να παραστεί ο ίδιος, παρόλα αυτά απέστειλε σπουδαία αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αγαπητό Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γαλλίας, εξ ονόματος όλων των μελών της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιασμο για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς.

"Μιλήσατε για τους δεσμούς που μας συνδέουν, και δεσμός αυτός είναι ιερός. Οι Εκκλησίες μας έχουν βιώσει στιγμές μεγαλείου και δόξας, αλλά και δύσκολες στιγμές στην ιστορία. Μεταξύ μας έχουμε πάντα μια σχέση αγάπης και πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, και αν μερικές φορές υπήρξαν δυσκολίες στις σχέσεις μας, πάντοτε θριάμβευσε η σοφία του Θεού", τόνισε ο κ. Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πριν πέντε χρόνια στο Κίεβο, υπογραμμίζοντας ότι "μέσα από την επίσκεψη αυτή άνοιξαν νέες πόρτες στις σχέσεις, μεταξύ των δύο Εκκλησιών μας."

Μιλώντας για την  ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο Μητροπολίτης Γαλλίας σημείωσε τη σημασία των επαφών με το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων και τον Πρόεδρο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

"Θα ήθελα να τονίσω ότι η συνεργασία μας με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, δεν είναι μόνο στη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά και στη γλώσσα της αληθείας. Και πάνω σ΄αυτή τη βάση μπορούμε να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Μόσχας απένειμε στον Μητροπολίτη Γαλλίας και τον Επίσκοπο Σινώπης το μετάλλιο του Τάγματος Αγίου Βλαδιμήρου (βαθμός β΄) καθώς και στα υπόλοιπα μέλη το ίδιο μετάλλιο (βαθμός γ΄).

Φώτο: Βλ. Βλασώφ

2VSN 6600-1200

2VSN 6609-1200

2VSN 6683-1200

Εμφανίσεις: 99795
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!