Στην Εισαγγελία Κων/πολης ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΗ Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να καταθέσει, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε μετά από μηνυτήρια αναφορά για τον « Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου» στον οποίο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην συνάντηση της Παγκόσμιας Ορθοδόξου Νεολαίας στην Κων/πόλη τον Ιούλιο. Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα «Γενί Τσάγ», που είχε αρχικά γράψει για την μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο βουλγαρικής καταγωγής κ. Μπόζινταρ Τσιπόφ.
Οι νομικοί σύμβουλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν μείνει έκπληκτοι, γιατί έχουν δώσει εξηγήσεις για το θέμα της Οικουμενικότητας, και η υπόθεση έχει μπεί στο αρχείο από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας.
Η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε το γεγονός, της κλήσης του Οικουμενικού Πατριάρχη να καταθέσει στην Εισαγγελία της Κων/πόλης.

Δηλώνοντας  τα εξής «Εάν κάποιοι στην Τουρκία πιστεύουν ότι με τέτοιες έωλες, προκλητικές και τελικά απαράδεκτες ενέργειες μπορούν να πλήξουν το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του πνευματικού ηγέτη τριακοσίων και πλέον εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών ανά τον κόσμο, ας τους είναι ξεκάθαρο ότι ματαιοπονούν. Ματαιοπονούν και εκτίθενται, εκθέτοντας διεθνώς και τη χώρα τους, που προσδοκά μία ευρωπαϊκή πορεία χωρίς εμπόδια όπως αυτά, που τέτοιες ενέργειες ορθώνουν».

Ο Πατριάρχης αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην Ίμβρο για την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εμφανίσεις: 14182
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!