Επαφές με Πολιτικούς της Τουρκίας ο Οικουμενικός

ImageΔιαδοχικές συναντήσεις είχε αυτές τις μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

με Υπουργούς της Τουρκικής ηγεσίας στην Άγκυρα.

Ο Πατριάρχης συζήτησε θέματα που απασχολούν την περιουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Ομογενών, αλλά και ένα θέμα που τον απασχολεί πολύ, όπως αυτό των 24 κατειλημμένων Ιδρυμάτων τα οποία πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην κυριότητα των Ομογενών. Ένα ακόμα φλέγον θέμα που συζητήθηκε, είναι το γνωστό ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 

 

Εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε να υπάρξει καλή διάθεση από την Πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, για την άμεση λύση αυτού του προβλήματος.Πολλά όμως από τα προβλήματα που έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θεωρήθηκαν από τους Υπουργούς ότι έρχονται αντιμέτωπα με Συνταγματικές διατάξεις του κράτους. Κάτι όμως που δεν ισχύει, καθώς όπως εξήγησε ο Πατριάρχης είναι προστατευμένα από την συνθήκη της Λοζάνης. Τελικά οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας υποσχέθηκαν στον Πατριάρχη, πως θα βρεθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
Τέλος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη στην δεξίωση του προέδρου κ. Αμπντουλάχ Γκίουλ με αφορμή την εορτή της Δημοκρατίας.

Εμφανίσεις: 21997
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!