Συνάντηση Βαρθολομαίου με πρόεδρο της Αυστρίας

ImageΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Αυστρίας κ. Χαϊντς Φίσερ είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο Φανάρι.

 

Ο κ. Φίσερ μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ανέφερε πως «Είχαμε μια ευρεία και ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων».

 

Ακόμα ο Αυστριακός Πρόεδρος αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με τον διαθρησκευτικό διάλογο τόνισε: «Έχουμε και οι δύο την πεποίθηση ότι ο διάλογος μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών, πρέπει να προωθηθεί περαιτέρω.

 

Θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση αυτή, εργαζόμενοι για την επικράτηση της ειρήνης, για την εξασφάλιση των μειονοτικών δικαιωμάτων και για την ειρηνική συμβίωση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού θρησκεύματος, πολιτισμού και πεποιθήσεων».

 

Επίσης ο κ. Φίσερ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον μεγάλο αγώνα που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας σχετικά μετά τα προβλήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και γενικά την ελληνορθόδοξη μειονότητα.

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο πρόεδρος κ. Φίσερ μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ξεναγήθηκε στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Εμφανίσεις: 51613
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!