Την Κρήτη θα επισκεφθεί τον Οκτώβριο ο Βαρθολομαίος

ImageΤο Ηράκλειο της Κρήτης θα επισκεφθεί τον προσεχή Οκτώβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών

στο πλαίσιο του εορτασμού του 2008, ως έτους του Αποστόλου Παύλου.

 

Στην σημερινή συνεδρίαση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ως "μέγα και μοναδικό εκκλησιαστικό γεγονός" για την Κρήτη.

 

Επίσης λόγο της επισκέψεως του κ. Βαρθολομαίου στην Κρήτη, συστήθηκε ειδική επιτροπή όσον αφορά την οργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι εκκλησιαστικών και τοπικών φορέων.

 

Ακόμη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης ασχολήθηκε και με το θέμα της καύσης των νεκρών αλλά και σχετικά με την προαιρετικής παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Όσον αφορά το θέμα της καύσης των νεκρών, η Εκκλησία της Κρήτης επισημαίνει στην απόφαση της πως «όχι η καύση, αλλά η ταφή των νεκρών απορρέει από τη Θεολογία και την Παράδοση της Εκκλησίας μας, φανερώνει δε το σεβασμό μας προς τη μοναδική αξία του ανθρωπίνου προσώπου και την ιερότητα του σώματός του».

 

Τέλος η Ιερά Σύνοδος δηλώνει απερίφραστα ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να παραμείνει στη δημόσια εκπαίδευση ως έχει, διότι, όπως αναφέρει, "είναι απαραίτητο στοιχείο για την προαγωγή του Πολιτισμού και της Παράδοσης του τόπου μας".

Εμφανίσεις: 33999
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!