Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε πρόγευμα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης

ImageΣε πρόγευμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και Υπουργό Προεδρίας Μπουλέντ Αρίντς θα παρακαθίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αύριο το πρωί.

Ο κ. Αρίντς έχει προσκαλέσει στο πρόγευμα τους θρησκευτικούς ηγέτες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και ορισμένα λαϊκά στελέχη των μειονοτήτων.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής που εγκαινιάσθηκε στις συναντήσεις που έγιναν στις 15 Αυγούστου 2009 στην Πρίγκηπο με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πέντε μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. 

Από τότε έγινε μία ακόμα παρόμοια συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.

Στις 12 Φεβρουαρίου,στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Πρέσβη Βολκάν Μποζκίρ συναντήθηκαν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ με εκπροσώπους των μειονοτήτων.

Οι συναντήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως "ιστορικά άλματα", αφού αλλάζουν ριζικά την στάση της Τουρκική κυβέρνησης,αλλά και της τουρκικής κοινωνίας απέναντι στις μειονότητες. 

Κι η αυριανή συνάντηση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ερντογάν για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη θεσμοθέτηση ειδικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μειονοτήτων.

Εμφανίσεις: 35888
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!