Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ουτρέχτη (ΦΩΤΟ)

utrexti-6

Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας εορτάσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ουτρέχτης, την 25η Μαρτίου 2015, με Θεία Λειτουργία και την καθιερωμένη Δοξολογία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας πλαισιωμένος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού π. Γεώργιο Περρή, τον π. Βασίλειο Kamis (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως Αθανάσιο Τοπαρλάκη, με την παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ολλανδία κας Θηρεσίας-Παρασκευής Αγγελάτου, των επισήμων εκπροσώπων της Ελλάδος στο Κράτος της Ολλανδίας, στρατιωτικών αρχών, καθώς και πλήθους πιστών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της σπουδαιότητας της εορτής του Ευαγγελισμού και τη σύνδεσή της με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Δοξολογία.

Την εγκύκλιο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για τους Έλληνες του εξωτερικού, με αφορμή την εθνική επέτειο, ανέγνωσε η Πρέσβης της Ελλάδος. Στο τέλος ψάλθηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος απ’ όλο το εκκλησίασμα.

utrexti-1

utrexti-2

utrexti-3

utrexti-4

utrexti-5

utrexti-7

utrexti-8

Εμφανίσεις: 22553
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!