Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνη στην Ι.Μ. Βελγίου (ΦΩΤΟ)

rafail.belgio-8

Κατάμεστος ο Ιερός Ναός της Ενορίας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Namur υποδέχτηκε το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, τα Τίμια Λείψανα των Αγίων το οποίο εδώ και χρόνια ευλογούν με τη παρουσία τους την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.

Με την πρέπουσα τιμή και ιεροπρέπεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Αγίων της Λέσβου, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα, παρουσία κληρικών της περιφέρειας.

Λίγο πριν το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τον Θείο Λόγο κήρυξε στη γαλλική γλώσσα, η οποία είναι και η επίσημη γλώσσα της ενορίας, ο π. Ευάγγελος Ψάλλας αναφερόμενος στο βίο των νεοφανών Αγίων.

Στη συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος Κενανίδης συμπλήρωσε λίγα λόγια, στην ελληνική γλώσσα, για την τιμή των Αγίων.

Στο τέλος ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού π. Θεολόγος Τσιρτσίδης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελγίου για την παρουσία του και τον καλωσόρισε αφού ήταν η επίσημη υποδοχή του στην Ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Namur.

Στο τέλος της ομιλίας του, προσέφερε ένα μπαστούνι, σύμβολο ποιμαντορίας, στον νέο Μητροπολίτη.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην έντονη παρουσία των Αγίων στη ζωή των πιστών και στην μεγάλη χάρη που διαχέουν τα Τίμια Λείψανα Τους.

Ακολούθως, ευχαρίστησε θερμά τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει τόσα χρόνια στην Ενορία αυτή της Namur, μία ενορία η οποία έχει ορθοδόξους διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι βρίσκονται ενωμένοι μέσα σε αυτήν τον ενορία.

Επίσης ευχαρίστησε τις χορωδίες, που έψαλαν στη γαλλική σε βυζαντινή αλλά και ευρωπαϊκή μουσική, καθώς και στην ελληνική γλώσσα, οι οποίοι λάμπρυναν την Ιερά Πανήγυρη, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους πιστούς. Επίσης ευχαρίστησε για τη λαμπρή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι ενορίτες.

Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στον Ιερό Ναό για τους παρευρισκόμενους.

rafail.belgio-4

rafail.belgio-5

rafail.belgio-1

rafail.belgio-2

rafail.belgio-6

rafail.belgio-7

rafail.belgio-8

rafail.belgio-9

rafail.belgio-10

rafail.belgio-11

rafail.belgio-12

rafail.belgio-13

rafail.belgio-3

rafail.belgio-14

rafail.belgio-15

Εμφανίσεις: 15502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!