Συνάντηση Μητροπολίτη Κλεόπα με τον Σουηδό Πρωθυπουργό

kleopas.prothipourgos-2

Την Πέμπτη, 16 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας ανταποκρίθηκε στην τιμητική πρόσκληση της Σουηδικής Κυβέρνησης να εκπροσωπήσει όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες της Σουηδίας στο δείπνο που παρέθεσε στην αίθουσα τελετών του Κοινοβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Εξοχ. κ. URBAN AHLIN.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στην Βουλή ο κ. AHLIN και ο Πρωθυπουργός Εξοχ. κ. STEFAN LÖFVEN. Ο Μητρπολίτης προσκάλεσε τους ανωτέρω πολιτικούς άρχοντες να επισκεφθούν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης με τους συνεργάτες τους.

Την Τρίτη, 14 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και πάλι την Βουλή, κατόπιν προσκλήσεως του Εντιμ. κ. Σωτηρίου Δελή, μέλους της Σουηδικής Βουλής και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στο γεύμα που προσεφέρθη προς τιμήν του Μητροπολίτου, παρακάθισαν η Εντιμ. κ. Eva Lohman, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Σουηδικής Βουλής και ο Εντιμ. κ. Markus Lagerquist, ειδικός επί θρησκευτικών θεμάτων στην ίδια επιτροπή.

Την Τρίτη, 21 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί και πάλι στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της 100ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τον Σεβασμιώτατο θα συνοδεύσουν στο εν λόγω συνέδριο ο Εντιμ. κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Βουλευτής και Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδόξων και ο Εντιμ. Δρ. Κώστας Μυγδάλης, Σύμβουλος της ως άνω Συνεύλευσης.

kleopas.prothipourgos-1

kleopas.prothipourgos-3

kleopas.prothipourgos-4

Εμφανίσεις: 18828
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!