Ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε την 25η Μαρτίου 1821

0boudapesti-3

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:45 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιεροθέου και Αγίου Στεφάνου επί της οδού Váci utca αριθ. 55, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αυστρίας Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσενίου.

Στη συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ελληνισμού της Βουδαπέστης στην πλατεία Petofi μπροστά από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του 1802 «Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», η οποία βρίσκεται ακόμα και σήμερα υπό κατοχή του Ρωσικού Πατριαρχείου από το 1955 αν και οι Ρώσοι απεχώρησαν από την Ουγγαρία το 1990.

Με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος του Ουγγρικού Στρατού που απέδωσε τις καθιερωμένες τιμές, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον πρέσβη της Ελλάδος Δημήτριο Γιαννακάκη, τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Θεοχάρους Αντώνιο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιο, τον Δήμαρχου του Δήμου Μπελογιάννη Κωνσταντίνο Παπαλέξη, τον επίτιμο πρόεδρο της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Ουγγαρίας Θεόδωρο Σκεύη, την πρόεδρο της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης Αρβανιτίδου Σταματούλα, τον Σπύρο Αγκάρντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ουγγαρίας και τον Άνταλ Λάντος–Λύκα από τους απόγονους της πρώτης Διασποράς των Ελλήνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων και πολλά μέλη της ελληνικής παροικίας, ενώ συμμετείχε η Χορωδία και η Μαντολινάτα του Δήμου Ναούσης ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και το απολυτίκιο της Υπερμάχου Θεοτόκου.

Βουδαπέστη 23-3-2015

Βασίλειος Σταματόπουλος

0boudapesti-2

0boudapesti-1

Εμφανίσεις: 24581
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!