Πασχαλινή συναυλία στην Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας (ΦΩΤΟ)

0souidias-19

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Μαρτίου, η Πασχαλινή συναυλία που οργάνωσε η Ι. Μητρόπολη Σουηδίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, προς τιμήν της Πρέσβεως της Ελλάδος στη Σουηδία Εξοχωτάτης κ. Αλίκης Χατζή.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι κ. κ. Αννα Seddigh, Σωτήριος Δελής και Παναγιώτης Jennings στην ελληνική, σουηδική και αγγλική.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καλπακίδη με ύμνους από την Μ. Σαρακοστή, τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.

Στη συνέχεια η Ρουμανική χορωδία Credo υπό την διεύθυνση του κ. Florin Lache, έψαλε παραδοσιακούς ύμνους απο τη Ρουμανία.

Η Ελληνική χορωδία Ορφέας υπό την διεύθυνση του κ. Rolando Pomo έψαλε αποσπάσματα απο τον Επιτάφιο Θρήνο και έναν ύμνο στην ισπανική.

Η Βουλγαρική γυναικεία χορωδία Perunika υπό την διεύθυνση του κ. Michael Deltchev ερμήνευσε παραδοσιακούς Σαρακοστιανούς ύμνους στην Βουλγαρική.

Τέλος, η διεθνούς φήμης Σουηδική χορωδία Nicolai Kammarkör υπό την διεύθυνση του κ. Christian Ljunggren ερμήνευσε ύμνους στην Σουηδική σχετιζόμενους με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού απο το κλασσικό ρεπερτόριο.

Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: "Η αποψινή συναυλία έχει ενα ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα, διότι είναι αφιερωμένη στην Εξοχωτάτη Πρέσβυ της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Αλίκη Χατζή, μιάς και σε λίγες μέρες αναχωρεί οριστικά απο τη Στοκχόλμη, αφού ολοκληρώνεται η πολυετής διπλωματική της καριέρα.

Ως Μητρόπολη, και προσωπικά ως επίσκοπος, σπεύδω να εκφράσω γιά μία ακόμη φορά τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου προς την Εξοχότητά της, εξαιτίας της ολόθερμης συμπαράστασής της προς την ελαχιστότητά μου, από την πρώτη κιόλας μέρα άφιξής μου στη Στοκχόλμη.

Η ιδία, μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της στην Ελληνική Πρεσβεία και το Προξενείο, συνεργάστηκε μαζί μας, προχωρήσαμε μαζί, συν-οραματιστήκαμε, δράσαμε από κοινού, συντονίσαμε τις δυνάμεις μας προς όφελος του Ελληνισμού στην ευλογημένη αυτή χώρα.

Ενώσαμε τους στόχους μας, κτίζοντας μαζί το μέλλον του Ελληνισμού στη Σκανδιναυία, το μέλλον των παιδιών μας και της τοπικής μας Εκκλησίας καθόλης.

Σας ευγνωμονώ γι αυτό, αγαπητή μου κ. Χατζή, και σας διαβιβάζω τις ευχαριστίες, την Πατριαρχική ευαρέσκεια και τις πατρικές ευλογίες της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου."

Στην αντιφώνησή της, η κ. Πρέσβυς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποστήριξή του, για την συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμήν της και το δώρο που της προσφέρθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας.

Την συναυλία παρακολούθησαν 9 πρέσβεις, αρκετοί επίσημοι, τοπικοί φορείς και παράγοντες και πλήθος Ελληνοσουηδών.

Ακολόυθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού.

0souidias-1

0souidias-2

0souidias-3

0souidias-4

0souidias-5

0souidias-6

0souidias-7

0souidias-8

0souidias-9

0souidias-10

0souidias-11

0souidias-12

0souidias-13

0souidias-14

0souidias-15

0souidias-16

0souidias-17

0souidias-18

0souidias-20

Εμφανίσεις: 23286
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!