Ο Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής στην Κολομβία

athinagoras-mexiko-2

Την Κολομβία επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής κ.κ.  Αθηναγόρας,

Όπως συνηθίζει τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής, ο Σεβασμιότατος επισκέπτεται τις χώρες που υπάγονται στην Μητρόπολη Μεξικού.

Την δεύτερη Κυριακή των Νηστειών επισκέφθηκε την Κολομβία όπου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπογκοτά.

Ευλόγησε το ποίμνιο και στην πνευματική του ομιλία μίλησε για την άγια μορφή του διαπρεπούς θεολόγου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Για το νόημα και τον σκοπό της αληθινής νηστείας, την πνευματική και σωματική κάθαρση την Ορθή δόξα της Εκκλησίας, την Αγάπη του Θεού, την Μετάνοια και την Συγχώρεση.

Την Δευτέρα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κολομβία Χοσέ Λουίς Πέρες καθώς και την Υφυπουργό μετά από πρόσκληση του Υπουργείου.

Ο Σεβασμιότατος παρέδωσε στην συνάντηση αυτή, επιστολή συμπαράστασης για Ειρήνη στην χώρα της Κολομβίας.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις προσπάθειες πραγματοποίησης ενός Οικολογικού Συνεδρίου στην χώρα μια και η Κολομβία κατέχει ένα κομμάτι του Αμαζονίου (4%) τον πνεύμονα της γης.

Η πρόταση του χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και την υπόσχεση για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Κολομβία, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

athinagoras-mexiko-1

athinagoras-mexiko-3

Εμφανίσεις: 19946
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!