Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε Ναό του ΙΑ᾽ αιώνα (ΦΩΤΟ)

njimegen-6

Την πρώτη αρχιερατική Θεία λειτουργία στο Nijmegen, την αρχαιότερη πόλη της Ολλανδίας, ετέλεσε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας  συμπαραστατούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας της Ουτρέχτης π. Γεώργιο Περρή ο οποίος εξυπηρετεί την ενορία, τον αρχιδιάκονο Αθανάσιο Τοπαρλάκη και το διάκονο Βαρνάβα Genbrugge.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, παρότρυνε τους πιστούς να εκκλησιάζονται τακτικά και να προσέρχονται στο Άγιο Ποτήριο. Τους επεσήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά της ανάγκες τους και ότι στις προτεραιότητες του είναι το να κάνει ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς.

Να αναφερθεί ότι η ενορία λειτουργεί από το 1967 σε διάφορους Ναούς της περιοχής, μια φορά το μηνά.

Τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται στον συγκεκριμένο ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τον οποίο κατασκεύασε η Πριγκίπισσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Θεοφανώ μαζί με τον σύζυγο της Αυτοκράτορα Όττο.

Ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τους παρευρισκόμενους πιστούς, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, για τις ανάγκες της Ενορίας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.

Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης μιας μόνιμης και πιο οργανωμένης ενορίας με δικό της εφημέριο, ο οποίος θα ήταν μάλιστα καλύτερα να προέρχεται από την συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πιστούς.

Επίσης οι πιστοί με την σειρά τους ευχαρίστησαν θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους για την παρουσία του στην πόλη τους και εξέφρασαν τη χαρά τους για το γεγονός ότι πρώτη φορά τους επισκέπτεται αρχιερέας.

njimegen-16

njimegen-1

njimegen-2

njimegen-3

njimegen-4

njimegen-5

njimegen-7

njimegen-8

njimegen-9

 

njimegen-18

njimegen-10

njimegen-11

njimegen-12

njimegen-13

njimegen-14

njimegen-15

njimegen-17

Εμφανίσεις: 27985
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!