Η ζωή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου (ΒΙΝΤΕΟ)

theoxeni

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ Σωτηρίου, η Ηγουμένη Θεοξένη από την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Χρυσοπηγής, Χανιά, Κρήτης, επισκέπτεται την Ιερά μας Μητρόπολη.

Η Ηγουμένη Θεοξένη, η οποία συνοδεύεται από την Αδελφή Θεολέκτη, επισκέφθηκε μερικές Κοινότητες στο Νότιο Οντάριο και εξέφρασε τον εγκάρδιο θαυμασμό της για την Εκκλησία του Καναδά.

Ο κύριος σκοπός της επίσκεψής της ήταν να διαδώσει την πνευματική ζωή του Αγ. Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου (+1991), ενός νέου και θαυματουργού αγίου, τον οποίο γνώρισε προσωπικά για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η εποικοδομητική ομιλία έγινε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου, Τορόντο, το Σάββατο 7 Μαρτίου, μετά τον Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε από τον Αχριμανδρίτη π. Ιγνάτιο Δελή, Διευθυντή της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο.

Περίπου 1,000 ευλαβείς πιστοί από διάφορες εθνικότητες προσήλθαν να ακούσουν την ομιλία της Ηγουμένης Θεοξένης, για την ευλογημένη ζωή του Ιερομονάχου Πορφυρίου.

Η ομιλία έγινε στα Αγγλικά και Ελληνικά. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και ακολούθησε συζήτηση, την οποία διεύθυνε ο π. Φανούριος Πάππας, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη και παρουσίασε την Ηγουμένη Θεοξένη στους πιστούς, με πολύ θερμά λόγια.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν περισσότεροι από 12 Ιερείς, η Ηγουμένη Αλεξία και Αδελφές από την Ι. Μονή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, Bolton, Ontario, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η πρόεδρος της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, κα. Ευθυμία Κουτσούγερα και πολλοί πρόεδροι Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων και Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων.

Μετά την πνευματική τροφή που πρόσφερε η Ηγουμένη Θεοξένη, η οποία ενεψύχωσε τους πιστούς σ'αυτή την ιερή περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, η Κοινότητα του Αγ. Νικολάου πρόσφερε δωρεάν νηστήσιμο γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους, στο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Η Ηγουμένη έκανε, επίσης, ομιλίες την Παρασκευή, 6 Μαρτίου (μετά την Ακολουθία των Χαιρετισμών), για την Υπεραγία Θεοτόκο και την Κυριακή, 8 Μαρτίου, για τον Άγ. Γρηγόριο Παλαμά (2η Κυριακή Νηστειών) και την πρώην Ηγουμένη, Θεοσέμνη, η οποία κοιμήθηκε εν Κυρίω το 2000.

Η Ηγουμένη Θεοξένη και η Αδελφή Θεολέκτη θα επισκεφθούν και θα ομιλήσουν στους πιστούς στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οττάβα, και στο Μοντρεάλ, Quebec.

Εμφανίσεις: 32957
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!