Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Λουξεμβούργο (ΦΩΤΟ)

BENEL-2

Την καθιερωμένη Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία, αντί της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ετέλεσε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Ἔξαρχος Κατώ Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου, συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου κ. Ιλαρίωνος Keim (Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ενορία Ουκρανικής Παραδόσεως), του π. Γεωργίου Machtalère (Πατριαρχείο Μόσχας - Ρωσική Εκκλησία), του π. Zoran Radiojevic (Πατριαρχείο Σερβίας), του Ιερατικώς Προϊσταμένου π. Παναγιώτου Μοσχονά και του συνεφημερίου του π. Σπυρίδωνος Τσεκούρα, του φιλοξενουμένου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Σπυρίδωνος Αντωνίου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου π. Αθανασίου Τοπαρλάκη.

Τη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν, με όμορφες αποδόσεις των ύμνων, σλαβόφωνος και ελληνόφωνος χορός ψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε, στη γαλλική γλώσσα, ο π. Παναγιώτης Μοσχονάς αναφερόμενος κυρίως στη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ενώ ευχαρίστησε τους ιερείς, τον εκπρόσωπο του Πρέσβυ της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Δανασσή, τον Άρχοντα κ. Γεώργιο Πέτρου και τη σύζυγο του, τις χορωδίες αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην σημασία τις ενότητας των ορθοδόξων Εκκλησιών.

Έπειτα ακολούθησε δεξίωση που παρετέθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

BENEL-1

BENEL-3

BENEL-4

BENEL-5

BENEL-6

BENEL-7

BENEL-8

BENEL-9

BENEL-10

BENEL-11

BENEL-12

BENEL-13

BENEL-14

BENEL-15

BENEL-16

BENEL-17

BENEL-18

BENEL-19

BENEL-20

BENEL-21

BENEL-22

Εμφανίσεις: 28569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!