Ο Έλληνας Πρέσβης και ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Leeds

leeds-2

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 επισκέφτηκαν την Ελληνορθόδoξη Κοινότητα του Leeds ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης. Αυτή είναι η πρώτη κοινή επίσκεψη στο Leeds αξιωματούχων των 2 χωρών.

Κατά την επίσκεψη τους οι δύο πρεσβευτές εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds Δρ Χρήστος Χατζηχαρίτου καλοσώρισε τους δύο πρεσβευτές και τους εξέφρασε την εκ βάθους καρδίας χαρά όλων των Ελλήνων και Κυπρίων της περιοχής για την επίσκεψη τους. Καλοσώρισμα απηύθηναν επίσης ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Leeds κ. Αντώνης Νάσλας και ο επίτιμος πρόξενος της Κύπρου στο Leeds κ. Κίκης Κυριάκου.

Ο κ. Μπίκας ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες για τα καλά τους λόγια και για την πρόσκληση να επισκεφτεί το Leeds και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το θερμό καλοσώρισμα. Επίσης, αναφερόμενος στην παρουσία των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο τόνισε την σημασία της συμμετοχής των ομογενών στα κοινά της χώρας όπου διαβιούν.

Ασχέτως πολιτικής τοπεθέτησης, είπε, είναι χρήσιμο για τον Ελληνισμό να λαμβάνουν οι ομογενείς μέρος στις εκλογές και να επηρεάζουν τη ροή των πολιτικών πραγμάτων.

Ο κ. Μπίκας έδωσε επίσης μια σύντομη, αλλά κατατοπιστική εξήγηση σχετικά με την προέλευση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.

Ο κ. Ευρυβιάδης με τη σειρά του συμφώνησε με τον κ. Μπίκα, τόνισε την χαρά του που επισκέπτεται το Leeds για δεύτερη φορά και προέτρεψε κι αυτός τα μέλη της κοινότητας να εμπλακούν στα κοινά με όποιο τρόπο μπορούν.

Τόνισε επίσης τον ενωτικό ρόλο της εκκλησίας στις Ελληνικές παροικίες όπου Ελλαδίτες και Κύπριοι αποτελούν ένα σώμα με κοινές ρίζες.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως των δύο πρεσβευτών στο Leeds επισκέφτηκαν την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα μας Έλληνες και Κύπριοι από διάφορες περιοχές της Β. Αγγλίας.

Οι δύο πρεσβευτές χαιρέτισαν ένα προς ένα όλους τους παρευρισκομένους και είχαν την ευκαιρία να έχουν σύντομη συνομιλία με όσους το επιθυμούσαν.

Μετά από τις προσφωνήσεις οι κυρίες της βοηθητικής αδελφότητας παρέθεσαν γεύμα με παραδοσιακά Ελληνικά και Κυπριακά εδέσματα στο κοινοτικό κέντρο προς τιμήν των δύο πρεσβευτών στο οποίο παρακάθησαν πέραν των 150 ατόμων.

Τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας καλοσώρισαν τους δύο πρεσβευτές με τον δικό τους τρόπο (με το τραγούδι “Το Σχολειό τ’ αγαπώ”) ενώ με την προβολή σύντομου βίντεο έδωσαν την ευκαιρία στους δύο πρεσβευτές να γνωρίσουν καλύτερα την καθημερινότητά τους στο Ελληνικό σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds.

Κατά την αναχώρηση τους οι δύο πρεσβευτές ευχήθηκαν σε όλους καλή συνέχεια και διαβεβαίωσαν ότι είναι στο πλευρό όλων των Ελλήνων και Κυπρίων που διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

leeds-1

leeds-3

leeds-4

Εμφανίσεις: 22776
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!