Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου

obdk-1

Από 6 μέχρι 8 Μαρτίου 2015 έλαβε χώρα στο Μόναχο η εαρινή σὐσκεψη της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης στη Γερμανία (OBKD).

Η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση ιδρύθηκε το 2010 και σ’ αυτήν ανήκουν 16 Μητροπολίτες και Επίσκοποι όλων των κανονικών ορθοδόξων επισκοπών της Γερμανίας.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου έλαβε χώρα συνάντηση των Επισκόπων με 25 ιερείς και διακόνους που υπηρετούν στις οθόδοξες ενορίες του Μονάχου με θέμα συζήτησης τα ποιμαντικά προβλήματα των ορθοδόξων πιστών της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της σερβικής εκκλησίας.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου οι Επίσκοποι συναντήθηκαν στο γυναικείο μοναστήρι της ρωσσικής εκκλησίας.

Στην ολοήμερη συνεδρίασή τους ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων με θέματα όπως το μάθημα των ορθοδόξων θρησκευτικών στα βαυαρικά σχολεία και την ορθόδοξη θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Γερμανία.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου τελέστηκε πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου χοροστατούντος του προέδρου της Επισκοπικής Συνέλευσης, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Συλλειτούργησαν εκπρόσωποι των άλλων Εκκλησιών: ο Επίσκοπος Ιωάννης από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ο Επίσκοπος Αγαπητός από τη Ρωσσική Εκκλησία της Διασποράς, ο Επίσκοπος Σέργιος της Σερβικής Εκκλησίας και ο Επίσκοπος Σοφιανός της Ρουμανική Εκκλησίας, καθώς επίσης ιερείς και διάκονοι των ορθοδόξων ενοριών του Μονάχου.

Ο βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών, καθώς επίσης και χορωδίες της ρωσσικής και βουλγαρικής εκκλησίας πλαισίωσαν τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από ορθοδόξους πιστούς ιερό ναό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε η κοινή ποιμαντοριική εγκύκλιος των Ορθοδόξων Επισκόπων στη Γερμανία για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Εμφανίσεις: 29654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!