Κυριακή της Ορθοδοξίας και χειροτονία στο Σαμπεζύ (ΦΩΤΟ)

sampezy-4

Το εσπέρας του Σαββάτου εψάλη Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού ετελέσθη η ρασοευχή του εκ ΚάτωΑχαΐας κ. Τσάμη Χρήστου, αποφοίτου τουΤμήματοςΘεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος τυγχάνει και απόφοιτος του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείουεν Σαμπεζύ Γενεύης.

Την επομένη, κατά την καθιερωμένη τάξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών όλων των Ορθοδόξων Ενοριών της Γενεύης, ετελέσθη η εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου τωνΕθνών Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου.

Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και των εκπροσώπων των ορθοδόξων ενοριών Γενεύης ήτοι των αιδεσιμολ.πρεσβυτέρου κ.Μιχαήλ Goundiaev, αιδεσιμολ. Καθηγ. κ. Viorel Ionita, αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβ. κ. Βασιλείου Κοτρώτσιου, αιδεσιμολ. πρεσβυτέρου κ. Vigil Vâlcu, αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβ. κ. Damian Ionescu Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Ανθίμου Νεράντζη, αιδεσιμολ. πρεσβ. κ. Yuryi Heorhitsa,ιερολ. διακόνου κ. Χρυσοστόμου Κουτλουμουσιανού και συμπροσευχομένου εν τω ιερω του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Χαριουπόλεως κ. Ιωαννου Renneteau.

Στο τέλος του Όρθρου, ετελέσθη η εις Υποδιάκονον χειροθεσία του υποψηφίου κληρικού κ. Τσάμη, ενώ κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας προέβη εις την εις Διάκονον χειροτονίαν του, όπου κατά την πατριαρχική τάξη έλαβε το όνομα «Φώτιος».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας απηύθηνε προς τον χειροτονούμενον λόγους πατρικούς δια την υψηλήν ευθύνην την οποίαν αναλαμβάνει εισερχόμενος εις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, να φανή άξιος εις τις προσδοκίες της Εκκλησίας και να αξιοποιήσει τα φυσικά και επίκτητα πνευματικά χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο Κύριος και τα οποία καλλιεργησε κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Σαμπεζύ.

Επέλεξε τον δρόμο αυτόν και έλαβε την απόφαση να προσφέρει τον εαυτόν του και τα πνευματικά του εφόδια στην διακονία της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας και του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεχίζοντας εκ παραλλήλου την διδακτορικήν διατριβήν του εις το Πανεπιστήμιον του Φριβούργου. 

Κατά την επικρατούσα συνήθεια ηθεία Λειτουργία εψάληστα Ελληνικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Ρουμανικά, από τους χορούς των αντίστοιχων ορθοδόξων Ενοριώντης Γενεύης.

Μετά τη λιτάνευση των ιερών Εικόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίαςεξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή όλων των πιστών στη μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία φανερώνει την ενότητα των κατά τόπους ενοριών της Ελβετίας.

Στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο εξοχώτατος Γενικός Προξενος της Ελλαδος κ. ΆγγελοςΥψηλάντης, ο εξοχώτατοςΠρέσβυς της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη κ. Αλέξανδρος Αλεξανδρής, ο εξοχώτατος Πρέσβυς της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Ανδρέας Ιγνατίου, μέλη της μονίμου αντιπροσωπείας της Ελλάδος και της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη καθώς και μέλη των Ορθοδόξων Προξενικών και Διπλωματικών Αρχών στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου.

sampezy-1

sampezy-2

sampezy-3

sampezy-5

sampezy-6

sampezy-7

sampezy-8

sampezy-9

sampezy-10

sampezy-11

Εμφανίσεις: 38855
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!