Μεγαλειώδης διαθρησκευτική εκδήλωση ειρήνης στο Μόναχο

Friedenskette de

Περίπου 17.000 κάτοικοι του Μονάχου έλαβαν μέρος στις 2.2.15 στη μεγάλη εκδήλωση των θρησκειών για την ειρήνη στη πόλη και σ΄όλο τον κόσμο.

Μια ατελείωτη αλυσίδα με ανθρώπους πάσης ηλικίας με αναμμένα κεριά και άλλα είδη τεχνητού φωτός (λάμπες, κινητά, περιδέραια κ.λ.π.) παρατάχθηκαν κατά μήκος κεντρικών οδών της πόλης, ενώνοντας πέντε θρησκευτκά κέντρα, την ορθόδοξη Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Σαλβάτορκιρχε), την ρωμαιοκαθολική εκκλησία άγ. Μιχαήλ, το μουσουλμανικό τέμενος, την εβραική συναγωγή και την ευαγγελική εκκλησία αγ. Ματθαίου, μια συνολική δηλαδή απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων.

Η εκδήλωση άρχισε με συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών κέντρων με τον Αρχιδήμαρχο Μονάχου κ. Ντίτερ Ράιτερ και τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άισενράιχ, στη κεντρική πλατεία του Μονάχου, την Μαρίενπλατς.

Όλοι τους τόνισαν στα πολυάριθμα μέσα γενικής ενημέρωσης (τηλεοράσεις, εφημερίδες και ραδιοόφωνα) που είχαν κατακλύσει την πλατεία, την ανάγκη σύσφιγξης των προσπαθειών τους για ειρηνική διαβίωση λαών και πολιτισμών, μακριά από μίση, φυλετικές διακρίσεις και απάνθρωπες πράξεις.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Στην Σαλβάτορκιρχε, από όπου και άρχισε η αλυσίδα των διαδηλωτών, πλήθη πιστών είχαν κατακλύσει ήδη από νωρίς το ναό και τον γύρο χώρο.

Ο προιστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Διάκονος Γεώργιος Σιώμος έδωσαν τις σχετικές οδηγίες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Κατόπιν ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών με τους καθηγητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου κ. Αθανάσιο Βλέτση και κ. Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο, τον Πρεσβύτερο-Οικονόμο Πλούταρχο Κωσταντινίδη και τους ορθοδόξους πιστούς έψαλλαν το „Φως ιλαρόν“.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παράταξη στις οδούς που συνδέουν τα πέντε θρησκευτικά κέντρα, με παραμονή όλων των πιστών και των διαδηλωτών στο κρύο και την ελαφρή χιονόπτωση επί 45΄ της ώρας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ήχησαν οι καμπάνες των εκκλησιών και της Σαλβάτορκιρχε στο κέντρο της πόλης Μονάχου και ο βυζαντινός χορός έψαλλε τον ύμνο „Τη Υπερμάχω Στρατηγώ„.

Ακολούθως η ανθρώπινη αλυσίδα με τα αναμμένα κεριά διασκορπίστηκε στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας σιωπηλώς ηχηρά μηνύματα ειρήνης και αγάπης.

Η πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης και η βαυαρική τηλεόραση έδειξαν στιγμιότυπα από τη βυζαντινή μας χορωδία, ενώ οι εφημερίδες Μονάχου αναφέρθηκαν διεξοδικά στην διαθρησκευτική εκδήλωση ειρήνης στο Μόναχο

Εμφανίσεις: 41042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!