Ο Αυστρίας Αρσένιος στον Πρόεδρο Heinz Fischer

0-austrias-proedros

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 και ώραν 10.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος επεσκέφθη εις το Προεδρικό Μέγαρο τον Εξοχώτατον Dr. Heinz Fischer Πρόεδρον της Αυστριακής Δημοκρατίας, κατόπιν προηγηθείσης προσκλήσεως αυτού.

Κατά την συνάντησιν, η οποία διεξήχθη εις θερμόν και εγκάρδιον κλίμα, συνεζητήθησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εδόθη η ευκαιρία της πρώτης εκ του σύνεγγυς επικοινωνίας του κ. Προέδρου μετά του νέου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας.

Ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατον δια την ανάληψιν των καθηκόντων του ως νέου Μητροπολίτου Αυστρίας και ευχήθηκε εις αυτόν καλήν δύναμιν εις το ευθυνοφόρον έργον του.

Επίσης, εξέφρασεν την προσδοκίαν του δια κοινήν συνεργασίαν και συμπόρευσιν εις θέματα κοινού ενδιαφέροντος επ’ αγαθώ των εν Αυστρία διαβιούντων Ορθοδόξων.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστήσας δια την τιμητικήν πρόσκλησιν, μετέφερεν προς τον κ. Πρόεδρον τας ευχάς της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και ευχαρίστησε αυτόν δια την πολύτιμον βοήθειαν και συμπαράστασιν εις τα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εν γένει της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εν συνεχεία, ετόνισεν τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και αγάπης μεταξύ της Αυστριακής Πολιτείας και του Ελληνισμού και εξέφρασεν την προθυμίαν του δια συνεργασίαν και σύμπραξιν, ευχαριστήσας δια την πολύτιμον αρωγήν της Αυστριακής Δημοκρατίας εις τα θέματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

HBF/ Foto: Dragan Tatic

Εμφανίσεις: 59640
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!