Το Wikileaks για τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

ImageΣυνεχίζεται η διαρροή εγγράφων από την ιστοσελίδα του Wikileaks, με απόρρητες εκθέσεις Πρέσβεων και διπλωματών και ιδιαίτερα Αμερικάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Wikeleaks αυτές τις ημέρες διέρρευσε ένα έγγραφο που αφορά τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, και την συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Nicholas F. Taubman.

Να αναφερθεί, ότι ο Πατριάρχης Δανιήλ συναντήθηκε με τον Πρέσβη στις 26 Νοεμβρίου 2007, λίγο μετά την εκλογή του στον θρόνο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Πατριάρχης συμφώνησε με τον Πρέσβη να μην νομιμοποιηθεί η πορνεία στη Ρουμανία.

Επίσης, ο Πατριάρχη Δανιήλ ζήτησε από τον Πρέσβη της Αμερικής να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου, για τον αγώνα κατά της πορνείας και της διακίνησης όπλων.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης Ρουμανίας παρατήρησε, ότι εκείνοι που πρότειναν τη νομιμοποίηση συχνά αναφέρθηκαν στα προτερήματα της δημόσιας υγείας, αλλά απέτυχαν να δουν διάφορα άλλα κόστη.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι πρέπει να μιλήσουν και με άλλες χώρες που αντιστέκονται στη νομιμοποίηση της πορνείας, και συμφώνησαν ότι η πορνεία δεν είναι έγκλημα χωρίς θύματα.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει με ενθουσιασμό, ότι "μετά από δεκαετίες της Πατριαρχίας Θεοκτίστου, υπάρχει μια νέα αύρα στη Ρουμανική Εκκλησία".

"Ο Πατριάρχης Δανιήλ έχει μεγάλη εμπειρία, μιλάει άπταιστα αγγλικά και άλλες γλώσσες, επίσης έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης και επιρροής της Εκκλησίας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης", πρόσθετει χαρακτηριστικά στην έκθεσή του ο Πρέσβης των Η.Π.Α.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση ο Πατριάρχης Ρουμανίας φέρεται να είπε, ότι το όραμά του είναι να προωθήσει ένα συνεχή διάλογο με άλλες εκκλησίες για το πώς οι θρησκείες θα συμβάλουν θετικά στη κοινωνία.

Εμφανίσεις: 67579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!