Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

ImageΤον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, επισκέφθηκε ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στο Βουκουρέστι κ. Γεώργιο Πουκαμισά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο  Πρόεδρος της Βουλής, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ρουμανικής Εκκλησίας για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Επίσης, αναφέρθηκε στις Εκκλησιαστικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και πολιτικές σχέσεις, που συνδέουν την Ελλάδα και την Ρουμανία.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας έκανε λόγω για αδελφικές σχέσεις μεταξύ Ρουμανικής και Ελλαδικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί είναι σε ορθόδοξες χώρες.

«Οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εντείνουν την συνεργασία, για να δώσουν μια κοινή μαρτυρία πίστης και πνευματικών αξιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και το θέμα των σχέσεων μεταξύ κράτους και Εκκλησίας στη Ρουμανία.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, τόνισε ότι «η Εκκλησία στη χώρα μας είναι αυτόνομη, αλλά συνεργάζεται με το κράτος, για το κοινό καλό της κοινωνίας και του λαού».

Εμφανίσεις: 62006
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!