Ρουμανίας Δανιήλ: "Να διαφυλάξουμε τον πνευματικό πλούτο για βγούμε από την κρίση"

ImageΤο Πατριαρχείο Ρουμανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Ρουμανικής Εκκλησίας, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Δανιήλ, αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις των δύο Ορθόδοξων λαών.

Επίσης ο Πατριάρχης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μεταφέρει στο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τις εγκάρδιες ευχές του.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο φιλανρωπικό έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα τώρα με αφορμή την οικονομική κρίση, καθώς και στο ρόλο της για την ενότητα του Ελληνικού λαού.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία της διατήρησης του πνευματικού πλούτου των δύο λαών, προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Τέλος επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να ενταθεί η συνεργασία μεταξύ των Εκκλησιών και των λαών των δύο χωρών, για την προώθηση των Ορθοδόξων αξιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Image

Εμφανίσεις: 60515
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!