Ιερό Λείψανο του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη στον Πατριάρχη Ρουμανίας

0-aroumaniaΤο 60ο έτος της ηλικίας του συμπλήρωσε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου, προεξάρχοντος του Επισκόπου Καμπινεναούλ κ. Κυπριανού.

Να αναφερθεί ότι στο Ναό παρέστησαν Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Εκκλησίας και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Δράμας κ. Παύλος και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας εξ ονόματος της Ιεράς Συνόδου, ευχήθηκε στον Προκαθήμενο της Ρουμανικής Εκκλησίας και εν συνεχεία του προσέφερε μια εικόνα της Αγίας Τριάδος.

«Δώρο Θεού για την Ρουμανική Εκκλησία, αποτελεί η Εκλογή του Πατριάρχη Δανιήλ», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ευχήθηκε στο Πατριάρχη Ρουμανίας έτη πολλά και ευλογημένα, ενώ του προσέφερε τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη και μια εικόνα του.

«Ως απόδειξη της εκτίμησής μας προς το πρόσωπο σας, αλλά και με την ευκαιρία της επισκέψεως μας εδώ, το δώρο μας έχει πνευματική σημασία, δεδομένου ότι είστε ο πνευματικός ηγέτης του Ρουμανικού λαού. Επίσης είστε και ένας από τους κορυφαίους Πατριάρχες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Δανιήλ.

Επίσης ο κ. Παύλος πρόσθεσε: «Σας προσφέρουμε με χαρά ένα τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου και Ομολογητού Γεωργίου Καρσλίδη, ο οποίος ήρθε στη Δράμα το 1909, ένας άγιος πολύ αγαπητός και δημοφιλής στην Ελλάδα.»

Εν συνεχεία στην αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου ο Επίσκοπος Κυπριανός ανέγνωσε το ευχητήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, του Πρωθυπουργού της Ρουμανίας και άλλων προσωπικοτήτων.

Τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ ευχαρίστησε όλους για τις θερμές ευχές, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συμβάλουν για το καλό της Ρουμανικής Εκκλησίας.

0-aroumania1

0-aroumanias2

0-aroumanias3

0-aroumanias4

0-aroumanias5

Εμφανίσεις: 74129
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!