Επίσκεψη Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ στη Γερμανία

patriarch-danielΕπίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας σήμερα Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Καρδινάλο Reinhard Marx, τον Αρχιεπίσκοπο του Μονάχου και τον Δρ. Johannes Friedrich, Επίσκοπο της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ρουμανικό Προξενείο στο Μόναχο, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την κα Βαρβάρα Stamm, του Βαυαρικού Κοινοβουλίου.

Αύριο Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Καλλινίκου της Τσέρνικα.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Πατριάρχης θα απευθύνει χαιρετισμό στο εορτασμό της 25ης Διεθνούς Συνάντησης για την Ειρήνη, που διοργανώνει η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, στο Μόναχο.

Επίσης ο κ. Δανιήλ θα συναντηθεί με τον Γερμανό Πρόεδρο, εξοχώτατο Δρ. Christian Wulf, ενώ την Δευτέρα θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας ο Πατριάρχης Ρουμανίας θα συναντηθεί με τον κ. Marcel Huber, Υπουργό της Κυβέρνησης της Βαυαρίας, για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την υποστήριξη της Ρουμανικής Κοινότητας στη Βαυαρία.

Το βράδυ ο Πατριάρχης Δανιήλ και η συνοδεία του, θα αναχωρήσουν για το Βουκουρέστι.

Εμφανίσεις: 73433
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!