Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Πατριάρχη Ρουμανίας - (Φώτο)

ImageΤον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην πόλη Τούρντα, παρουσία χιλιάδων πιστών εγκαινίασε σήμερα ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς και Ιερείς της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Δανιήλ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, εξήγησε με λεπτομέρεια στους πιστούς την κάθε πράξη που γίνεται πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στο εγωιστικό τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, τονίζοντας ότι «πρέπει να αρνηθούμε την εγωιστική ζωή και να ζήσουμε μια πνευματική. Πρέπει να αρνηθούμε τον εαυτό μας, για την ατελείωτη αγάπη του Χριστού».

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας, προσέφερε στον Ναό ένα Σταυρό ευλογίας, ένα Ευαγγέλιο διακοσμημένο με εικόνες, καθώς και ένα ασημένιο θυμιατήρι τα οποία κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια του Πατριαρχείου.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 71694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!