Ο Δράμας Παύλος λειτούργησε στο Πατριαρχείο Ρουμανίας παρουσία 60 χιλιάδων πιστών

ImageΣήμερα, 26 Οκτωβρίου 2010, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος προηξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία τελέστηκε με λαμπρότητα στο Ρουμανικό Πατριαρχείο και την οποία παρακολούθησαν εξήντα χιλιάδες χριστιανοί και προσκυνητές στο Βουκουρέστι.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς: Κεντρώας Ευρώπης κ. Σεραφείμ, Άρτζες κ. Καλλίνικος, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός, Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Νικόλαος, Οράντεας κ. Σωφρόνιος, Αλεξανδρείας και Τελεόρμαν κ. Γαλακτίων,  Τζιούρτζιου κ. Αμβρόσιος, Ουγγαρίας κ. Σιλουανός, Βορείου Ευρώπης κ. Μακάριος, Πλοїεστίου Βαρλαάμ και Σίγκετ Ιουστινιανός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας στον λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και τις αρετές των Αγίων Δημητρίου του Μυροβλύτου πολιούχου Θεσσαλονίκης και Δημητρίου του Νέου πολιούχου Βουκουρεστίου και τόνισε ότι ο Σταυρός του Κυρίου επισκίασε τις ζωές των δύο αγίων και σφράγισε την αγιότητα τους.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος παρομοίασε τους χιλιάδες προσκυνητές  με τους αγίους τεσσαράκοντα μάρτυρες οι οποίοι για τον παράδεισο υπέστησαν την παγωνιά και το κρύο της λίμνης, όπως σήμερα, οι χιλιάδες χριστιανοί οι οποίοι παραβρέθηκαν στη τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και υπέστησαν το κρύο.

Τέλος ο Μητροπολίτης Δράμας ευχαρίστησε  τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την τιμή και την ευλογία να προστεί της σημερινής λειτουργικής συνάξεως και παρακάλεσε τους Ρουμάνους Ορθοδόξους Αδελφούς να αγαπάνε και να ακολουθούν τον Πατριάρχη τους και τους Αγίους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρουμανίας για το πνευματικό τους όφελος και σωτηρία.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 80271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!