Πατριαρχείο Ρουμανίας:Προτείνει διάλογο στην Ελλάδα

Image
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ
Το Ρουμανικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο ζητά να συναντηθεί με αντιπροσώπους του Ρωσικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα η στην Κύπρο, για να συζητήσουν το θέμα περί τακτοποίησης της Μητρόπολης Βεσσαραβίας. 

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας δημοσίευσε στον επίσημο ιστοχώρο της μια δήλωση όσο αναφορά την συνάντηση με Ρώσους αντιπροσώπους: «Εάν προς το παρόν δεν μπορούμε να συναντηθούμε στη Μόσχα στις 19 έως τις 20 Νοεμβρίου, μπορούμε να συναντηθούμε κάποια άλλη ημερομηνία σε κάποια άλλη χώρα, κατά προτίμηση όμως σε μια χώρα με ορθόδοξο πληθυσμό κατά πλειοψηφικά, όπως είναι η Ελλάδα η Κύπρος, προκειμένου να κρατηθεί η ατμόσφαιρα της Ορθόδοξης Ενότητας και της αμοιβαίας υπευθυνότητας».

  

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας έκανε την σχετική δήλωση, μετά από τις δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Σμόλενκ και Καλινγκράντ κ. Κύριλλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις Εξωτερικές σχέσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας.

  

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος είχε τονίσει πως «με την ενεργοποίηση των τριών νέων Ρουμανικών επισκοπών, η Ρουμανική Εκκλησία κάνει μια ανοικτή παραβίαση της κανονικής διαταγής του εδάφους, που στοχεύει στην καταστροφή της ενότητας του ορθόδοξου κόσμου».

 

Όσο αναφορά τον διάλογο μεταξύ αντιπροσώπων των δύο Εκκλησιών, ο Μητροπολίτης Κύριλλος την θεωρεί πρόωρη και αδύνατη.  

 

Τέλος η Εκκλησία της Ρουμανίας τονίζει στη δήλωσης της πως «θεώρησαν ότι ο διάλογος με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχετικά με το πρόβλημα της Μητρόπολης Βεσσαραβίας είναι απαραίτητος, η φιλία και η αδελφική συνεργασία πρέπει να είναι ισχυρότερες από φόβο μήπως προκληθεί έλλειψη κατανόησης σε αυτή την νέα κατάσταση».

Εμφανίσεις: 66591
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!