Εν αναμονή οι διαπραγματεύσεις Μόσχας-Ρουμανίας

ImageΣτο Ορθόδοξο Μοναστήρι Trojan της Βουλγαρικής Εκκλησίας, το οποίο χτίστηκε λίγο

πριν το 15ο αιώνα και ανεγέρθηκε ξανά από τα θεμέλια στις αρχές του 19ου αιώνα από την νέα αδελφότητα του Μοναστηριού, βρέθηκαν οι αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας και του Πατριαρχείου της Ρουμανίας αντίστοιχα.

  

Η τετραμελής αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας είχε επικεφαλή τον Μητροπολίτη Τσερνοβίτσι και Μπουκοβίνας κ. Ονούφριο, ενώ επικεφαλής του Πατριαρχείου Ρουμανίας ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Τιργοβιτσίου κ. Νήφων.

  

Πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών οι συμμετέχοντες έλαβαν την Πατριαρχική ευλογία από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μάξιμο, επίσης τους καλωσόρισε στο Σταυροπηγιακό Μοναστήρι του Trojan ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

  

Το αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η κατάσταση που επικρατεί μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Οκτώβριο, για την ίδρυση νέων επισκοπών σε κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Μόσχας.

  

Από την πλευρά της η Ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από την Ρουμανική πλευρά να λάβει θέση και να επανεξετάσει το θέμα των νέων Επισκοπών, που είχε διατυπωθεί επίσημα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Εκκλησίας στις 6 Νοεμβρίου 2007, επίσης απηύθυνε έκκληση με σκοπό την διατήρηση φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο Πατριαρχείων.

 

 

Τέλος έγινε ανταλλαγή απόψεων και από τις δύο πλευρές, και τώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με σκοπό να ληφθεί η απόφαση στα θέματα που έθεσε η Ρωσική Εκκλησία, έτσι ώστε να γίνει η συνέχιση της σωστής διαπραγματευτικής διαδικασίας.

 

φώτο: Patriarhia
Εμφανίσεις: 111408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!