Η Τράπεζα της Ρουμανίας δεν θα αποσύρει το κέρμα που απεικονίζει τον Πατριάρχη Μύρων

ImageΕδώ και πολύ καιρό η Κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από εβραϊκές οργανώσεις, ώστε να αποσύρει το ασημένιο κέρμα που απεικονίζει ο Πατριάρχη Ρουμανίας Μύρωνα.

Συγκεκριμένα η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας, με αφορμή την επέτειο των 145 χρόνων της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκοψε πέντε συλλεκτικά ασημένια νομίσματα, όπου το πρώτο από αυτά απεικόνιζε τον Πατριάρχη Μύρων (Κριστέα).

Τότε διοικητικό στέλεχος του Μουσείου του Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον, μόλις πληροφορήθηκε την κοπή του εν λόγω νομίσματος, με επίστολή του εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του τονίζοντας ότι «είναι συγκλονισμένος».

Ακόμη, ζήτησε από τον Διευθυντή της Τράπεζας της Ρουμανίας να αποσυρθεί το εν λόγω νόμισμα, αφού και οι Εβραϊκές κοινότητες της Ρουμανίας έχουν ξεσηκωθεί.

Η Τράπεζα της Ρουμανίας τελικά αποφάσισε να μην αποσύρει από την κυκλοφορία τα αναμνηστικά κέρματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που απεικονίζει τον Πατριάρχη Μύρων.

Να σημειωθεί, ότι ως Πρωθυπουργός ο Πατριάρχης Μύρων (1938 – 1939) τροποποίησε το νόμο περί ιθαγένειας, και αφαίρεσε από 255.000 Εβραίους (37% του Εβραϊκού πληθυσμού) την Ρουμανική υπηκοότητα.

Τέλος, η Τράπεζα της Ρουμανίας ανέφερε, ότι το κέρμα που απεικονίζει τον Πατριάρχη Μύρων δεν στέλνει κάποιο ρατσιστικό και αντισημιτικό μήνυμα.

Εμφανίσεις: 41302
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!