Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Βανάτου Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

banatou

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Βανάτου και Τιμοσοάρας κ. Ιωάννη, ο οποίος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρουμανίας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου.

Η τελετή ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Τιμοσοάρας, από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν ανώτεροι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, πολιτικοί, στρατιωτικοί, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, καθώς και πλειάδα κληρικών και πιστών.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κατά την διάρκεια της ενθρόνισης, παρέδωσε στο νεό Μητροπολίτη μια ποιμαντορική ράβδο με την ευχή να ποιμάνει τα λογικά πρόβατα του Κυρίου με αγάπη και αφοσίωση.

Επίσης ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον κ. Ιωάννη υπογράμμισε την ειρηνική συνύπαρξη που πρέπει να καλλιεργήσει με τις διαφορετικές ενθότητες και θρησκείες που υπάρχουν στην Επαρχία του.

"Εύχομαι ο Κύριος να σας βοηθήσει και να σας ενδυναμώνει για να εργαστείτε στον αμπελώνα του, με πνευματική χαρά και ανύστακτο διακονία", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Από την πλευρά του ο νεός Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του, τονίζοντας παράλληλα ότι θα παραμείνει πιστός στα πιστεύω του, για το καλό της Εκκλησίας και της πατρίδος.

"Ελπίζω στη καλή συνεργασία με όλους, και ζητώ τις προσευχές όλων για την νέα μου διακονία" ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Βανάτου κ. Ιωάννης.

DSC 0768

DSC 0791

DSC 0897

aaa

DSC 0842

DSC 0914

DSC 1118

Εμφανίσεις: 53863
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!