Εκλογή δύο νέων Επισκόπων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

patriarchate romania

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Δύο νέους Επισκόπους εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, κατά την διάρκεια των χθεσινών εργασιών της, που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος σε μυστική ψηφοφορία εξέλεξε τον Επίσκοπο Κοβάσνα και Χαργκίτα κ. Ιωάννη σε Μητροπολίτη Βανάτου και Αρχιεπίσκοπο Τιμισοάρας.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, στο Μητροπολιτικό Ναό της Τιμισοάρα.

Στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Ρωμαϊκής και Μπακάου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνη.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε μυστική ψηφοφορία εξέλεξε για Αρχιεπίσκοπο Ρωμαϊκής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπακαουανού κ. Ιωακείμ, Βοηθό Επίσκοπο της Επισκοπής Ρώμαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Ρωμαϊκής και Μπακάου θα πραγματοποιήθει την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 στον Καθεδρικό Ναό των Ρωμαίων.

01

02

03

04

07

Εμφανίσεις: 52098
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!