Έμπρακτη στήριξη Πατριάρχη Ρουμανίας στον Πατριάρχη Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

roumania-sillitoyrgo

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος είναι προστάτης της Ρουμανίας.

Στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου τελέστηκε Πατριαρχικό Συλλείτουργο από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Απόστολος Ανδρέας είναι ένα παράδειγμα για όλους μας.»

«Ο Απόστολος Ανδρέας λέει σε όλους εμάς πως αυτό που θα περπατάει τον δρόμο του Χριστού, θα περπατήσει και τον Γολγοθά, όμως, στο τέλος της διαδρομής δεν θα είναι σκοτάδι, αλλά το φως της δόξης του Κυρίου», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Ιωάννη, εξέφρασε την μεγάλη χαρά για την κοινή Θεία Λειτουργία και την κοινωνία από το κοινό δισκοπότηρο του Κυρίου.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς η παρουσία σας, διότι εδώ στον Καθεδρικό Ναό που λειτουργήσαμε πριν από λίγο τον εγκαινίασε ο Προκάτοχο σας Πατριάρχης Μακάριος Γ΄ το 1658», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε: «Ο Απόστολος Ανδρέας για τον οποίο μιλήσατε πολύ ωραία πριν από λίγο, και σας ευχαριστώ πολύ, έπαιξε μεγάλο ρόλο και στη Μέση Ανατολή.»

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στη σχέση της Ρουμανίας με τον Απόστολο Ανδρέα, καθώς και στους νεομάρτυρες Μπρινκοβεάνου, Κωνσταντίνου και των υιών αυτού.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Δανιήλ προσέφερε στον Πατριάρχη Αντιοχείας μια εικόνα του Αγίου Ανδρέα, το μετάλλιο του Αγίου και μια επιταγή των 500.000 ευρώ.

«Τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά, αλλά αυτό είναι ένα σημάδι της μεγάλης αδελφικής αγάπης για την ανακούφιση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Σας προσφέρω την επιταγή αυτή σε ένδειξη αδελφικής αγάπης» τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Τέλος τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέα προς ευλογία των πιστών.

0silroum-2

0silroum-3

0silroum-4

0silroum-5

0silroum-6

0silroum-7

0silroum-8

0silroum-9

0silroum-10

0silroum-11

0silroum-12

0silroum-13

0silroum-14

0silroum-15

0silroum-16

0silroum-17

0silroum-18

0silroum-19

0silroum-20

0silroum-21

0silroum-22

Εμφανίσεις: 51281
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!