Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στον Πρόεδρο της Ρουμανίας Τ. Μπασέσκου

antioxeias-mpaseskou

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Τραϊάν Μπασέσκου επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρουμανίας.

Τον Πατριάρχη Αντιοχείας συνόδευε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Μπασέσκου ανέφερε ότι «η Ρουμανία ανησυχεί για την κατάσταση στη Συρία, όπου ένας μεγάλος αριθμός χριστιανών και πολιτών έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της βίας και των θρησκευτικών διώξεων.»

Επίσης ο Αρχηγός του Κράτους εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων της Μέσης Ανατολής, ενώ υπογράμμισε την σημασία συνεργασίας μεταξύ κράτους και εκκλησίας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την διασφάλιση της ειρήνης.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρος Μπασέσκου για την θερμή υποδοχή αλλά και για την συνεχή υποστήριξη της Ρουμανίας, η οποία μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει πολλά υλικά αγαθά σε οικογένειες της Συρίας.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι σχέσεις με την χριστιανική κοινότητα στη Συρία, και η προώθηση ακαδημαϊκών ανταλλαγών.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Μπασέσκου και ο Πατριάρχης Αντιοχείας, τόνισαν την ανάγκη του διαλόγου σε διεθνές επίπεδο για την αποκατάσταση της ειρήνης και την πολιτική σταθερότητα στη Συρία και την Μέση Ανατολή.

mpas1

5011

mpas2

mpas3

Εμφανίσεις: 43284
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!