Πατριάρχης Ρουμανίας: ''Θα προσευχηθούμε για τον λαό της Μέσης Ανατολής''

antioxe-roum

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στο Βουκουρέστι έφτασε σήμερα, Παρασκευή ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρουμανίας.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας και η Συνοδεία του, έτυχαν θερμής υποδοχής από κλήρο και λαό.

Στη συνέχεια τον Πατριάρχη Ιωάννη υποδέχθηκε στον Πατριαρχικό Ναό ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Βουκουρέστι.

Αμέσως μετά τελέστηκε επίσημη Δοξολογία προς τιμήν της επισκέψεως του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννου.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Ιωάννη μεταξύ άλλων τόνισε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρήκατε χρόνο να επισκεφθείτε την Ρουμανία να προσευχηθουμε και να συνεορτάσουμε μια μεγάλη ημέρα για τον ρουμανικό λαό, δηλαδή την εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, προστάτου της Ρουμανίας."

"Σας καλωσορίζουμε στην Ρουμανία και πέρα από τις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχουμε και την ευκαιρία να μιλήσουμε για την κατάσταση των Χριστιανών που υποφέρουν στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για την σταθερή υποστήριξη και συμπαράσταση προς την πολύπαθη Εκκλησία της Αντιόχειας, εκφράζοντας παράλληλα τον πόνο που βιώνουν οι Χριστιανοί του Πατριαρχείου από τον πόλεμο στην Συρία.

"Ο μόνος στόχος πρέπει να είναι η ειρήνη σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την Συρία, διότι μέχρι το 2011 ήταν μια χώρα ειρήνης και αγάπης", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

012 4587

antiox-rouma-3

antiox-rouma-4

Εμφανίσεις: 46579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!