Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη πόλη Ντέβα (ΦΩΤΟ)

nteba-13

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νικολάου στην πόλη Ντέβα στη Δυτική Ρουμανία.

Την Θεία Ευχαριστία τέλεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή για την θεραπεία μιας άρρωστης γυναίκας που υπέφερε για 12 χρόνια από αιμοραγία και την ανάσταση της θυγατέρας του αρχισυναγωγού Ιαείρου.

"Και στις δύο περιπτώσεις ο Κύριος δίνει θεραπευτική ανταπόκριση, διότι είδε πολύ ταπείνωση, πίστη και αγάπη. Έτσι το σημερινό Ευαγγέλιο είναι ευαγγέλιο θεραπείας και ελπίδας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Άγιο Νεκτάριο, υπογραμμίζοντας ότι "ήταν ένας άνθρωπος πράος, ταπεινός, και άκουγε πάντα τα προβλήματα των ανθρώπων με προσευχή."

Επίσης αναφέρθηκε στη ζωή του, στον μοναστήρι που έχτισε και την Εκκλησία στην Αίγινα, καθώς και ότι πάντα ήταν ντυμένος με ένα απλό ζωστικό και έκανε δουλειές.

Τέλος ο Πατριάρχης Δανιήλ προσέφερε στον Καθεδρικό Ναό έναν σταυρό ευλογίας, λειτουργικά βιβλία και βιβλία αφιερωμένα στους Αγίους Μπρινκοβεάνου.

nteba-1

nteba-2

nteba-4

nteba-5

nteba-6

nteba-7

nteba-8

nteba-9

nteba-10

nteba-11

nteba-12

nteba-14

Εμφανίσεις: 55278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!