Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία για τους Αγίους Μπρινκοβεάνου (ΦΩΤΟ)

mpiko-2

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ROMFEA.GR | ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΝΤΕΑΝΟΥ 

Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 16 Αυγούστου επί τη συμπληρώσει 300 χρόνων από το μαρτύριο των Ρουμάνων Αγιών Νεομαρτύρων Μπρινκοβεάνου, Κωνσταντίνου και των υιών αυτού.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Επίσης συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριάρχειο Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, του Πατριαρχείου Γεωργίας και του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τους εορτασμούς των Αγίων Νεομαρτύρων της Ρουμανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Γρηγόριο για το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "εκφράζουμε την μεγάλη μας χαρά προς την Αγία Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, με την οποία οι Άγιου Μπρινκοβεάνου είχαν πνευματική σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο."

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων να μεταβιβάσει τις ευχές και τις ευχαριστίες, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βαρλαάμ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ανέγνωσε το επετειακό συνοδικό έγγραφο για τα 300 χρόνια από το μαρτύριο των Ρουμάνων Αγίων Μπρινκοβεάνου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Ρουμάνιας κ. Δανιήλ, προσέφερε στους εκπροσώπους των Πατριαρχείων ένα επιγονάτιο και έγκολπιο με τους Αγίους.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων, τονίζοντας ότι ο Ηγέμονας Κωνσταντίνος ήταν υπέρμαχος της Πανορθόδοξης Ενότητας.

mpiko-3

mpiko-4

mpiko-5

mpiko-6

mpiko-7

mpiko-8

mpiko-9

mpiko-10

mpiko-11

mpiko-12

mpiko-13

mpiko-14

mpiko-15

mpiko-16

mpiko-17

mpiko-18

mpiko-19

mpiko-20

mpiko-21

mpiko-22

mpiko-23

Εμφανίσεις: 96098
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!