Επτά χρόνια χωρίς τον Πατριάρχη Θεόκτιστο (ΦΩΤΟ)

theoktist-9

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επτά χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Ρουμανίας κυρού Θεοκτίστου, συμπληρώθηκαν στις 30 Ιουλίου 2014.

Στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντων πλειάδα Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο και στη συνέχεια ενώπιον του τάφου του μακαριστού Πατριάρχη Θεοκτίστου, τελέστηκε ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής.

Να αναφερθεί ότι Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ, παρουσίασε στο εκκλησίασμα έναν τιμητικό τόμο αφιερωμένο στην ζωή και την διακονία του μακαριστού Πατριάρχη Θεοκτίστου.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην ομιλία του εξήρε την ζωή και το έργο του Πατριάρχη Θεοκτίστου, τονίζοντας ότι αυτά τα επτά χρόνια πέρασαν πολύ γρήγορα.

"Ο Πατριάρχης Θεόκτιστος ήταν ο Πατριάρχης της ειρήνης, της υπομονής και της ισορροπίας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δανιήλ.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε όλους εκείνους που εργάστηκαν και συνέβαλαν στην έκδοση του τόμου (300 σελίδες), αλλά και όλους εκείνους που ήρθαν από πολύ μακριά να τιμήσουν τον μακαριστό Πατριάρχη.

theoktist-1

theoktist-2

theoktist-3

theoktist-4

theoktist-5

theoktist-6

theoktist-7

theoktist-8

theoktist-9

theoktist-10

theoktist-12

theoktist-13

theoktist-14

theoktist-15

Εμφανίσεις: 59884
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!