Χιλιάδες πιστοί στην Λιτανεία του Αγίου Πρίγκηπα Κωνσταντίνου

roumanias13

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ρουμανία.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, και παρουσία πλειάδα Ιεραρχών και κληρικών του Πατριάρχειου.

Να αναφερθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της λάρνακας του Αγίου Πρίγκηπα Μεγαλομάρτυρος Κωνσταντίνου.

Η πομπή στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.500 πιστοί και πλειάδα κληρικών, ξεκίνησε από τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό και πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους του Βουκουρεστίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, κάνοντας λόγο για λαμπρό ηγέμονα με ακλόνητη και σταθερή πίστη.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας κατά την επιστροφή της πομπής, μίλησε γα την σημασία της λιτανείας και του εορτασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή που της λιτανείας ήταν η ίδια με εκείνη πριν από 80 χρόνια (21 Μαϊου 1934) που πραγματοποιήθηκε για την επαναταφή των ιερών λειψάνων του Αγίου Πρίγκηπα Κωνσταντίνου στον Πατριαρχικό Ναό.

roumanias

roumanias1

roumanias2

roumanias3

roumanias4

roumanias5

roumanias6

roumanias7

roumanias9

roumanias10

roumanias11

roumanias12

roumanias14

roumanias15

roumanias16

roumanias17

roumanias18

roumanias19

Εμφανίσεις: 95735
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!