Πατριάρχης Ρουμανίας: ''Προσεύχομαι για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή'' (ΦΩΤΟ)

boukouresti2

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Θωμά στο Βουκουρέστι.

Συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Βαρλαάμ και κληρικούς του Πατριαρχείου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πατριάρχης Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου, καθώς και στην ευλογημένη αμφιβολία του Αποστόλου Θωμά.

"Ο Απόστολος Θωμάς ομολόγησε τον Χριστό Κύριο και Θεό του. Τον ανεγνώρισε από τις πληγές του Σταυρού, οι οποίες αποτελούν σημάδι της αγάπης Του, αλλά και της δυνάμεώς Του", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ πρόσθεσε: "Την ομολογία του Θωμά οι άγιοι Πατέρες την ονομάζουν σωτήριο. Και πραγματικά οδηγεί στην σωτηρία όλους εκείνους που την απευθύνουν στον Χριστό εκζητώντας ταπεινά το έλεός Του."

"Ο σκοπός της πίστης μας δεν είναι μονο η διανοητική γνώση. Ο σκόπος της πίστεως είναι να έχουμε αιώνια ζωή, και μόνο αν πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό θα έχουμε ζωή αιωνία. Γιατί Αυτός είναι η οδός, η αλήθεια και η πηγή της ζωής", συμπλήρωσε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο τέλος ο Πατριάρχης Δανιήλ ενημέρωσε το εκκλησιάσμα ότι από σήμερα σε όλα τα μοναστήρια και εκκλησίες του Πατριαρχείου, άρχισε η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους χριστιανούς αδελφούς στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

"Πρόσευχομαι για να επέλθει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και να υπάρξει κατανοήση ανάμεσα στους λαούς των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών", πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

boukouresti6

boukouresti7

 

boukouresti1

boukouresti

boukouresti3

boukouresti4

boukouresti5

 

Εμφανίσεις: 84907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!