Η Κυριακή των Βαϊων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

roumania-1--6

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή των Βαϊων στον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου, παρουσία πλήθους πιστών από διάφορα μέρη της Ρουμανίας.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από κληρικούς και διακονούς του Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, απευθυνόμενος προς τους πιστούς μεταξύ άλλων τόνισε: "Η σημερινή εορτή μας καλεί να προετοιμαστούμε για την Μεγάλη Εβδομάδα. Μας καλεί να ζητήσουμε από τον Κύριο να ξεπεράσουμε και εμείς τον πνευματικό θάνατο που είναι ο χωρισμός από τον Θεό."

Επίσης ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε σε όλους υγεία, ειρήνη, φώτιση και χαρά, τονίζοντας ότι "η αγάπη είναι ισχυρότερη από κάθε μίσος, φθόνο, προδοσία, δειλία, απληστία και κοσμική εξουσία."

Στη συνέχεια διόρισε τον νέο εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίου Τόπους π. Τιμόθεο Αϊοανεϊ, στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

roumania-1--3

roumania-1--4

roumania-1--5

roumania-1-

roumania-1--7

roumania-1--8

roumania-1--9

roumania-1--2

Εμφανίσεις: 97503
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!