Λείψανα των Αγίων Ιωακείμ και Άννης υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

leipsana

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Τεμάχιο ιερών λειψάνων των Αγίων Ιωακείμ και Άννας από την Κύπρο, μετέφερε στη Ρουμανία ο πρωτοσύγκελλος του Σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού, Πρωτοπρ. Θεόδωρος Στυλιανού.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό στο Βουκουρέστι από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

"Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα έλαβαν μια ειδική ευλογία από το Θεό, να γεννηθεί από αυτούς η Υπεραγία Θεοτόκος", ανέφερε κατά την υποδοχή των λειψάνων ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας τόνισε: "Το παράδειγμα τους, μας δείχνει ότι αν ένας άνθρωπος έχει ισχυρή πίστη και πόθο να λάβει ένα δώρο από τον Θεό, ο Θεός τότε θα εισακούσει την προσευχή του."

Από την πλευρά του ο π. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την θερμή υποδοχή και μετέφερε τις ολόθερμες ευχαριστίες του Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαϊα.

"Με τη βοήθεια του Θεού, φτάσαμε στην ορθόδοξη χώρα της Ρουμανίας, όχι ως τουρίστες αλλά ως προσκυνητές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Θεόδωρος.

Τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας ασπάστηκε τα ιερά λείψανα, και στη συνέχεια δέχθηκε την Κυπριακή Αντιπροσωπεία στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

leipsana1

leipsana2

leipsana3

Εμφανίσεις: 106150
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!