Τα 62α γενέθλια του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ (ΦΩΤΟ)

roum

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου, εόρτασε τα 62 του χρόνια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πραχοβεάνου κ. Βαρσανούφιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς του Πατριαρχείου.

"Μακαριώτατε είμαστε σήμερα εδώ για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για το δώρο που έκανε στην Εκκλησία μας, να εκλεγείτε επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας", ανέφερε ο Επίσκοπος Βαρσανούφιος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Σήμερα, συμπληρώσατε 62 χρόνια ζωής και τα επιτευγματά σας, είναι πάρα πολλά για την Εκκλησία αλλά και το ρουμανικό Έθνος."

Ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στη ζωή του Πατριάρχη κάνοντας μια αναδρομή από τα χρόνια που ήταν μοναχός μέχρι και σήμερα που βρίσκεται στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ρουμανίας, τονίζοντας ιδιαιτέρως τα πνευματικά και οργανωτικά του χαρίσματα.

"Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη ώστε να ενισχυθεί η πνευματικότητα του λαού, και να συμβάλλετε στην ενότητα της Εκκλησίας μας", πρόσθεσε ο κ. Βαρσανούφιος.

Ο Πατριάρχης Ρουμανία κ. Δανιήλ, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1951 στο χωριό Dobreşti του δήμου Bara της περιφέρειας Timiş της Ρουμανίας.

Ήταν ο τρίτος γιος του δασκάλου Αλεξίου και της Στέλλας Γκιομποτέα.
Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Σίμπιου, από την οποία αποφοίτησε το 1974.

Την περίοδο 1974 - 1976 έκανε διδακτορικές σπουδές στο Βουκουρέστι και κατόπιν στο Προτεσταντικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών του Στρασβούργου και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Albert Ludwig τουΦρειβούργου.

Το 1979 έγινε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και το 1980 του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.

Στις 6 Αυγούστου 1987 εκάρη μοναχός στη Μονή Σιχάστριας, παίρνοντας το όνομα Δανιήλ. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14 Αυγούστου 1987 και Πρεσβύτερος την επόμενη μέρα. Στις4 Μαρτίου 1990 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Λουγκοζάνου, βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας. Στις 7 Ιουνίου 1990 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και ΜητροπολίτηςΜολδαβίας και Μπουκοβίνης.

Τέλος στις 12 Σεπτεμβρίου 2007 από Αρχιεπίσκοπος Ιασίου, εξελέγη Πατριάρχης Ρουμανίας.

roum1

roum2

roum3

roum4

roum6

roum7

Εμφανίσεις: 114032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!