Ναό του Προφήτη Ηλία εγκαινίασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

roumania3

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Ένα μεγαλοπρεπή Ναό του Προφήτη Ηλία στο Βουκουρέστι εγκαινίασε σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον περίβολο του ναού προεξάρχοντος του Πατριάρχη κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενου από τον βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου κ. Βαρσανούφιο.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης τοποθέτησε Ιερά Λείψανα στην οπή της Αγία Τράπεζας, και μετά τελέστηκε η πλύση της Αγίας Τράπεζας με μύρο.

Ακολούθως ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, σχημάτισε με Άγιο Μύρο το μονόγραμμα του Ιησού Χριστού σε διάφορα σημεία του Ναού.

''Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία είναι ένα σύμβολο ευσεβείας των πιστών σε μία γειτονιά όπου υπήρχαν πολλοί Ναοί'', ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στη ζωή του Προφήτη Ηλία τονίζοντας ότι ''ο Προφήτης Ηλίας είναι ο μεγαλύτερος Άγιος της Παλαιάς Διαθήκης και είναι σημαντικό ότι στο ημερολόγιο η εορτή του είναι με κόκκινα γράμματα, διότι δεν πέθανε αλλά ανελήφθη στους ουρανούς με πύρινο άρμα.''

''Ο Προφήτης Ηλίας αποκαλείται ως δεύτερος Πρόδρομος του ερχομού του Ιησού Χριστού. Ο Προφήτης Ηλίας δεν τιμάτε μόνο στο Χριστιανισμό αλλά και στον Ιουδαϊσμό και στο Ισλάμ. Ο Προφήτης Ηλίας μαζί με τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή ήταν πρότυπο της μοναχικής ζωής, επειδή ζούσαν στην έρημο με νηστεία και προσευχή.''

Τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας απένειμε οφίκια στους Ιερείς του Ναού οι οποίοι με πολύ μόχθο και κόπο ανέγειραν ένα κόσμημα για την Εκκλησία της Ρουμανίας.

roumania1

roumania2

roumania4

roumania5

roumania6

roumania

Εμφανίσεις: 106497
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!