Ρουμανική Εκκλησία: ''Να διαφυλαχτεί ο θεσμός της οικογένειας''

rouma

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με την διαφύλαξη του θεσμού της οικογένειας, η οποία αποτελεί το βασικό κύτταρο της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης, ασχολήθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Οι εργασίες της Ιερά Συνόδου πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος της Ρουμανίας, εξέφρασε την αντίθεσή της πάνω σε ζητήματα που αφορούν την παραδοσιακή οικογένεια.

"Η οικογένεια είναι το θεμέλιο της κοινωνίας, και στηρίζεται στο γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας", διευκρίνισε η Ιερά Σύνοδος για τις φωνές εκείνες που είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ιδίων φύλλων.

Κατά την διάρκεια των εργασιών η Ιερά Σύνοδος αξιολόγησε τα αποτελέσματα της απογραφής της Ρουμανίας του 2011, και ενέκρινε ένα κοινωνικό - ποιμαντικό πρόγραμμα στις Μητροπόλεις και τις Επισκοπές πάνω στο ζήτημα της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρουμανική Εκκλησία θα εντείνει το ποιμαντικό της έργο, για την υπεράσπιση της φυσικής και παραδοσιακής οικογένειας.

Επίσης θα προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να μειωθεί ο αριθμός των διαζυγίων, των αμβλώσεων, των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής εγκατάλειψης.

Τέλος το Πατριαρχείο Ρουμανίας θα στήριξει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών "Ένας από εμάς" που στόχο έχει να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή από την πρώτη στιγμή της σύλληψης, και να σταματήσει την οποιαδήποτε δραστηριότητα υπέρ των αμβλώσεων.

rouma1

rouma2

Εμφανίσεις: 115106
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!