Πατριάρχης Ρουμανίας: ''Η ανάσταση είναι το θεμέλιο της πίστης μας'' (ΦΩΤΟ)

roumania

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Χιλιάδες πιστοί από το Βουκουρέστι συνέρευσαν στον Πατριαρχικό Ναό της Ρουμανίας, για να λάβουν το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Στη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου.

"Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το θεμέλιο της πίστης μας, και ο χριστιανός δεν μπορεί να το αγνοήσει αυτό", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, προς τους πιστούς που παρέστησαν στον Πατριαρχικό Ναό.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Η Αναστάση του Κυρίου είναι νίκη της αγάπης, στο μίσος και τον φθόνο, στην προδοσία και το φόβο της αμαρτίας, στην κόλαση και τον θάνατο."

"Η Ανάσταση του Κυρίου δεν ειναι η επιστροφή στην επίγεια ζωή, είναι η αρχή μιας άλλης ζωής, νέας ζωής αιώνιας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Δανιήλ, ευχαρίστησε τους πιστούς που παρέστησαν στον Πατριαρχικό Ναό, ενώ έδωσε σε όλους από ένα κόκκινο αυγό και μια εικόνα με την ανάσταση.

roumania1

roumania2

roumania3

roumania4

roumania5

roumania6

roumania7

roumania8

roumania9

Εμφανίσεις: 150591
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!